سازمان حفاظت محیط‌زیست پس از یک دهه موفق به افزایش 24 تا 50 درصدی نرخ ورودی به مناطق حفاظت‌شده و موزه‌های طبیعی کشور برای اتباع ایرانی و خارجی شده است. این در حالی است که آیین‌نامه تعیین این نرخ‌ها از سال ۱۳۹۱ تصویب شده بود و طبق قانون، قرار بود هر ۳ سال یک‌بار بر اساس تورم به‌روزرسانی شود، اما برای مدتی طولانی این امر محقق نشده بود.

افزایش 50 درصدی نرخ ورودی به مناطق حفاظت‌شده پس از 10 سال

به گزارش سلامت نیوز و به نقل از روزنامه همشهری حسن اکبری، معاون محیط طبیعی سازمان حفاظت محیط‌زیست، در این باره توضیح می‌دهد که طبق قانون، درآمد حاصل از فروش بلیت موزه‌ها و ورودی مناطق حفاظت‌شده ابتدا به خزانه دولت واریز می‌شود و سپس ۵۰ درصد از آن در سال بعد به سازمان محیط‌زیست بازگردانده می‌شود. این مبالغ برای هزینه‌کرد در همان مناطق و موزه‌ها استفاده خواهد شد. با این حال، تاکنون به دلیل پایین بودن رقم ورودی‌ها، تلاش برای دریافت این مبالغ از طرف سازمان مقرون به‌صرفه نبود.

اکبری اشاره می‌کند که ورودی‌های ناچیز، مانند هزار تومان برای بازدید از موزه‌ها، حتی هزینه چاپ بلیت را پوشش نمی‌داد. اما با افزایش نرخ‌های جدید، سازمان محیط‌زیست به‌دنبال پیگیری سهم خود برای نگهداری و بهبود موزه‌ها و مناطق حفاظت‌شده است.

موزه‌های تاریخ طبیعی و مناطق حفاظت‌شده نه‌تنها به‌عنوان منبعی برای آموزش و تحقیق، بلکه به‌عنوان ابزاری حیاتی در حفظ تنوع زیستی، توسعه پایدار و جلوگیری از تخریب محیط‌زیست عمل می‌کنند. این مکان‌ها همچنین نقشی اساسی در آگاهی‌بخشی عمومی و پیوند انسان با طبیعت دارند.


افزایش 50 درصدی نرخ ورودی به مناطق حفاظت‌شده پس از 10 سال

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha